Delta Birding Festival

 

Com cada any, al delta de l’Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, el Delta Birding Festival ofereix un programa d’activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, etc… acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

El 21, 22 i 23 de setembre se’n celebrarà la cinquena edició de l’únic festival ornitològic que se celebra a Catalunya. A més, continua destinant el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l’estudi i la conservació dels ocells i la natura i el que més visitants estrangers rep. En aquesta edició destinarem aquesta aportació econòmica a l’estudi de les rutes migratòries de la tórtora comuna o europea.

La tórtora (Streptopelia turtur) ha patit una acusada regressió de les seves poblacions degut en bona part a l’excessiva pressió cinegètica que pateix al llarg de les seves rutes migratòries. De ser un dels ocells més abundants de les zones rurals de bona part d’Europa, s’està convertint en una espècie cada vegada més escassa i ja hi ha alguns estudis que indiquen que podria acabar extingint-se del tot, tal com va passar amb el colom migratori a Amèrica el Nord.

El festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus ponents, de reconegut de prestigi internacional, pel gran nombre d’activitats programades com ara sortides en vaixell, visites a alguna de les reserves integrals del Delta, tallers, etcètera  i per la gran quantitat d’expositors, destacant la gran participació de les principals marques d’òptica i fotografia i un gran nombre d’estands de productes i serveis.

El Delta Birding Festival se celebra a MónNatura Delta, un conjunt d’instal·lacions de la Fundació Catalunya La Pedrera situades a l’hemidelta sud del delta de l’Ebre, en un paisatge d’arrossars i llacunes molt característic i de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental. Terra i aigua s’uneixen i creen un escenari propici per a la concentració d’una fauna única i variada, sobretot d’aus aquàtiques.

La Fundació ha restaurat els terrenys de les antigues salines de la Tancada, amb una superfície de 41,2 hectàrees i ha creat un centre d’interpretació i una proposta d’activitats lúdiques i didàctiques que permeten conèixer de prop el valor d’aquesta àrea i que el visitant del Festival tindrà la oportunitat de visitar. El Delta Birding Festival ocuparà aquestes instal·lacions de MónNatura Delta, aprofitant la infraestructura existent i afegint carpes per desenvolupar la majoria d’activitats i la fira comercial.

Divendres a les 18.00 hi farem una conferència sobre la conservació i aprofitament ecoturístic dels ocells carronyaires a la Muntanya d’Alinyà. En trobaràs tota la informació detallada a la web del festival.

Cada cop en som més

Si t’estimes l’entorn, descobreix com unir-te a la nostra xarxa
“AQUÍ ens agraden els moixons”.

M'agraden els moixons

Subscriu-te al nostre butlletí

Deixa'ns el teu nom i el teu correu electrònic i t'enviarem mensualment informació, activitats i promocions