Meteoresum 2019

La temperatura mitjana del 2019 ha estat de 13.1ºC, amb una mínima absoluta de -6.5 el 22 de gener i una màxima absoluta de 40.3 el 12 de juny. Hem tingut 42 dies amb màximes iguals o superiors als 32ºC, tots entre els mesos de juny, juliol i agost. Pel que fa al fred, hem tingut 94 dies de mínimes sota zero, repartits entre els mesos de gener, febrer, març, abril, novembre i desembre.

 

Les precipitacions han estat irregulars, si bé al final de l’any els 638 mm recollits han superat lleugerament la mitjana pluviomètrica anual (626 mm 1996-2018). Els sis primers mesos vam estar sempre per sota de la mitjana mensual. Febrer i març van ser sequíssims, amb només un dia de precipitació cada mes (al març només 2 litres). El segon semestre, en canvi, cada mes ha estat per sobre de la mitjana, llevat del setembre. El mes més plujós ha estat l’octubre, amb quasi 100 litres.

Hem tingut 3 dies de neu, tots tres al gener (20, 23 i 28) que van representar un total de 42 cm (2, 25 i 15). Les nevades del 23 i 28 van ser en situacions de nord. La primera va ser la més forta des del gener de 2006. Va estar nevant 22 hores seguides, ara més ara menys, i molta estona a temperatura negativa. A la tarda i al vespre força gent  de la Seu vam esquiar pels carrers. Les imatges del radar de sota mostren la intensitat de la nevada a primera hora del matí i l’abast geogràfic de la precipitació a la una del migdia.

 

 

 

Quant al vent, el cop màxim ha estat de gairebé 60 km/h el dia 3 de febrer. Tots els mesos menys el gener, el vent dominant ha estat de component oest.

 

Pel que fa al darrer mes de l’any, s’ha caracteritzat per la suavitat de temperatures, amb una mínima absoluta de -3.3ºC, 13 dies de gelada i ben poques màximes inferiors als 10ºC. La pluja ha doblat la mitjana mensual. S’ha concentrat en dos períodes (12-13 i 19-20-21). A partir de la vigília de Nadal s’ha instal·lat un anticicló que ha encalmat l’atmosfera d’allò més. Prova d’això ha estat el poc vent que ha fet i els nombrosos matins de boira que hem tingut a la Seu.

 

Cada cop en som més

Si t’estimes l’entorn, descobreix com unir-te a la nostra xarxa
“AQUÍ ens agraden els moixons”.

M'agraden els moixons

Subscriu-te al nostre butlletí

Deixa'ns el teu nom i el teu correu electrònic i t'enviarem mensualment informació, activitats i promocions