Pluja de tardor a la Seu

Diumenge 20 de novembre vam encetar un episodi de 4 dies de pluja a bona part del Pirineu, amb una situació de sud que ens ha portat una bona regada a les valls i cotes mitjanes, i la primera nevada amb cara i ulls a partir dels 1500 metres. A la Seu d’Urgell hi ha plogut en 4 dies més del que cau de mitjana en tot el mes de novembre. Però com s’ha distribuït la precipitació a la capital alturgellenca? Vegem-ho:

Diumenge al vespre va fer un plugim. Dilluns va ploure hores i hores amb poca intensitat. Dimarts hi va tornar, però menys. I dimecres va ploure molt poc al matí, però a la tarda, vespre i nit va descarregar una bona tempesta amb llamps i trons i una forta intensitat de precipitació. En total, han estat 66.8 litres per metre quadrat entre diumenge i dimecres. La nostra mitjana pluviomètrica del mes de novembre (1996-2015) és de 55.3 litres.

A la imatge inferior ressaltem l’intèrval de 30 minuts de màxima intensitat de precipitació registrada ahir a la Seu. Entre les 19:00 i les 19:30 van caure 7 litres, amb una intensitat màxima de 36.8 litres/hora.

pluja-23-11-16

 

A la imatge següent mostrem el registre dels paràmetres meteorològics d’aquest episodi de pluja:

dades-episodi-nov16

Cada cop en som més

Si t’estimes l’entorn, descobreix com unir-te a la nostra xarxa
“AQUÍ ens agraden els moixons”.

M'agraden els moixons

Subscriu-te al nostre butlletí

Deixa'ns el teu nom i el teu correu electrònic i t'enviarem mensualment informació, activitats i promocions