Alinyà, muntanya de camins

Del 7 al 9 de juliol, coincidint amb la festa patronal urgellenca de Sant Ot, se celebrarà a la Muntanya d’Alinyà la primera edició del festival de senderisme Alinyà, muntanya de camins, tot un seguit d’esdeveniments relacionats amb els camins, la natura i l’excursionisme que s’emmarquen en la 2a edició dels Festivals de Senderisme als Pirineus coordinats per l’Idapa. Enguany, són 6 els festivals que s’hauran celebrat al conjunt de comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran en acabar l’estiu, i el de la Muntanya d’Alinyà és l’únic de l’Alt Urgell. L’ha organitzat la Fundació Catalunya-La Pedrera, en col·laboració amb l’Ajuntament de Fígols i Alinyà i la Creu Roja.

 

El primer dia, divendres 7 de juliol, a les 08.00 començarà la inauguració del 15è itinerari de la vall: la roca de la Pena. Es tracta d’un circuit de 10 km de longitud i 860 m de desnivell que, de manera circular, permet pujar des d’Alinyà fins al cim de la roca de la Pena, la muntanya més emblemàtica de la vall. És un recorregut molt exigent, apte només per a persones avesades a caminar. En acabar l’excursió s’oferirà un refrigeri per a tots els participants. La inscripció a aquesta caminada té un preu de 10 €.

rocdelapena_davidmsfoto-copia

L’endemà, dissabte 8, hi haurà activitats matí i tarda. A les 10.00 començarà una nova sessió de Menjant amb voltors, la sortida a peu que cada dissabte s’organitza per anar a observar com s’alimenten voltors, aufranys i trencalossos. Amb motiu del festival es farà un descompte del 50% del preu habitual de l’entrada. A partir de les 17.00 es presentaran 3 llibres a la Rectoria, el centre de visitants i agrobotiga de la Muntanya d’Alinyà. Els títols presentats seran Guia de rapinyaires de Catalunya, La gran volta a la Cerdanya i La recuperació de camins tradicionals, i comptarem amb la presència dels seus respectius autors: Fran Trabalon, Eduard Jornet i Jordi Tutusaus. Entremig de les presentacions s’oferirà un tastet de productes agroalimentaris de proximitat.

gent-mirant-mirador

 

El darrer dia, diumenge 9 de juliol, es clourà el festival amb una nova excursió inaugural. En aquest cas de les novetats implementades al camí de l’Aiguaneix. Aquest és un dels recorreguts més transitats de la Muntanya d’Alinyà per la seva longitud (2,4 km), poc desnivell (177 m) i bellesa de la font de l’Aiguaneix. Amb motiu del festival, aquest camí s’ha equipat amb cartells interpretatius, s’hi ha construït un mirador i s’ha reobert una part del traçat original per tal que sigui un itinerari circular. Aquesta excursió és de franc.

aiguaneix

Totes les activitats seran conduïdes pels tècnics gestors de l’espai natural de la Muntanya d’Alinyà, i cal inscriure-s’hi trucant al 608 055 666 o bé per correu electrònic a info@alinyamuntanya.cat.

Cada cop en som més

Si t’estimes l’entorn, descobreix com unir-te a la nostra xarxa
“AQUÍ ens agraden els moixons”.

M'agraden els moixons

Subscriu-te al nostre butlletí

Deixa'ns el teu nom i el teu correu electrònic i t'enviarem mensualment informació, activitats i promocions